csütörtök, november 16, 2006

A legkisebb bürokrata egy napon küzdött meg az Ezerfejű Bankkal és az Alumínium Hörcsöggel. Az Ezerfejű Bank egy öt emeletes épületben lakott, míg az Alumínium Hörcsög a legkisebb bürokrata számítógépének videokártyáját szállta meg, és beköltözött annak hűtőventillátorába.

Az Ezerfejű Bank azzal a feltétellel tette lehetővé a legkisebb bürokrata számára, hogy a későbbiekben esetleg, talán hozzáférhessen mérhetetlen kincseihez - az olyan, megszokottnak számító feltételek mellett, mint a vesék, a lélek és az aláírási címpéldány elzálogosítása -, hogy bizonyos dokumentumokat vissza kell hoznia, amire a legkisebb bürokratának a nosztalgia és a gyomorideg könnyei szöktek a szemébe. Emellett persze le kellett mondania a hitel mellé köthető biztosításról, pénzhiány miatt. Veszélyesen kell élni.

Az Alumínium Hörcsögöt egy VGA-hűtő cserével sikerült kilakoltatni. A legkisebb bürokrata - tőle szokatlan, de cseppet sem őszintétlen módon - még imádkozott is közben, kérelmezve a Mindenhatótól, hogy ha már a felhasználó volt annyira júzer, hogy rossz rögzítőpántot választott, legyen már olyan méltányos hozzá, hogy nem pusztítja el az utolsó rögzítőcsavart, mert akkor nem lesz mivel rögzíteni az egész baszt, miután lefeszegette a hibás elemet. Az Úr meghallgatta a kérelmező panaszát, és méltóztatott nem lehúzni a napját a retyón. (Ettől függetlenül majd kelleni fog még egy agyon nem nyomorgatott példány ebből az állatból, mert ez így kényszermegoldás.)

Emellett volt egy ilyen:

Hősszerelmes: - Erről jut eszembe, hogy ugyanabban a fürdőben három évvel ezelőtt fantasztikus élményben volt részem, két fiatal lánynak köszönhetően.
Srakker: - Ach, vettek neked krémest a büfében?

Erről Naiv Szupermen és az ő utánozhatatlanul zsigerbe markoló bókjai jutottak eszembe, és mit tehettem? Röhögnöm kellett a saját beszólásomon. Még nem biztos, hogy ezt hosszú távon túlélem, de a mondás szerint hosszú távon mindannyian halottak vagyunk.

Nincsenek megjegyzések: