szerda, december 07, 2005

Mai militáns angol nyelvlecke, első rész.

"Rumor says that I've made her cry."

Ha az őszinteséggel ölni lehet, akkor én nagyszerűen megjelöltem a célpontot, még hétfőn. A gyalogosroham többi részvevője is kitett magáért.

Második rész.

"A wanderbug is a special phenomenon only the luckiest of users are to see."

A rendszer, amit használok - és bugra vadászom benne, mert a virtuális erőszak, a hibajelentés-puska durrogásával, visszahozza az értelem illúzióját kiüresedett életembe -, rögtön két hibát is felböfögött. Az egyik egy ronda vándorbug, amelyet elég nehéz lokalizálni, mert nagyon óvatos - de már láttam, hogy leporellómintás a potroha. A másik egy hivatali bug, ugyanis, mint kiderült, a fenti rendszer hibáiról csak azt nem tudjuk, hogy ki jelenti, mikor, kinek, és hogyan dokumentálja.

Harmadik rész.

"Die, goddamn bugz0r, die! Die!"

Rátettem a mohó mancsomat a Starship Troopersre. Az összhatás felemás. Most főként a negatívumokról fogok beszélni, abból pedig van egy pár. Az ok főleg a gameplayben keresendő. Az, hogy a főhős nem mezei gyalogpocok, üdvözlendő, viszont a kis nyugalom után visszatöltődő személyi védőpajzs ötletét már ellőtték a Star Wars: Republic Commandóban.
A lőszerprobléma itt tényleg húsbavág. Adtak ugyan olyan fegyvert, amelyből valami sajátos okból sosem fogy ki a lőszer, de az csak az alapkiszerelésű bogarat öli jól, és amúgy is villámgyorsan túlmelegszik. (Nem ezt kéne sorba kötni, nyolcszázasával, és a túlmelegedés miatt mondjuk kétszázasával alkalmazva nyúlós kitinmorzsává lőni a szembejövő bogarakat?) Nem tudom, hogy egy teljes tankhadosztályon kívül minek van elég lőszere, hogy átverekedje magát a sok izgimozgi bogárféleségen.
Szar az élete annak a mobilozós gyalogosnak (Mobile Infantryman), akinek a nála négyszer nagyobb bogár csáprágói között is életben kell maradni, ha úgy van scriptelve, hogy a fenti bogár nem juthat át. Ha mindent elkúrsz, akkor sem.

Az a helyzet, hogy amilyen tömegben a bogarak a humán bandára esnek, egy pálya harminc másodperc alatt véget kellene, hogy érjen. Azzal, hogy minden ember meghal, a bogarak meg mondjuk rendelnek egy pizzát. Nem tettek le elég embert, ezért minden egyes katonának annyi HP-t adtak, mint egy óvodának, hogy a scriptelt tömegjelenetbe idejekorán bele ne tudjanak dögleni.

És nem adnak benne nehézpáncélt.

"Damn. I wanted those big shiny toys at my disposal."


Nincsenek megjegyzések: