kedd, június 26, 2007

Ez azért versenyjogi szempontból aggályosnak tűnik.

"Kölcsönös segítség a gazdaságdiplomáciai célok érdekében - a Külügyminisztérium és Magyar Telekom Nyrt. Együttműködési Megállapodása


A dokumentumot Göncz Kinga külügyminiszter és Christopher Mattheisen a Magyar Telecom Nyilvános Részvénytársaság (Nyrt.) elnök-vezérigazgatója írta alá.

A megállapodás fő eleme, hogy a Külügyminisztérium vállalja a Magyar Telekom külföldi befektetéseinek és piacra jutásának diplomáciai eszközökkel történő támogatását, ha ezt a távközlési cég kéri. Ez jelenthet információgyűjtést éppúgy, mint közreműködést a Magyar Telekom külföldi tárgyalásainak előkészítésében és lebonyolításában.

A felek rendszeresen áttekintik a közös tapasztalatokat, és meghatározzák az együttműködést igénylő projekteket. A minisztérium felhívja a Magyar Telekom figyelmét azokra a külföldi civil kezdeményezésekre, amelyek összhangban vannak a vállalat társadalmi szerepvállalási céljaival, valamint a Magyar Köztársaság nemzetközi fejlesztési kötelezettségeivel.

A megállapodás rendelkezik arról is, hogy ha a távközlési nagyvállalat üzleti tárgyalásai időben egybeesnek a Külügyminisztérium hivatalos látogatásainak időpontjával, akkor a Magyar Telekom – eseti egyeztetés alapján és a költségek megtérítése fejében – felajánlja az általa használt szállítóeszköz igénybevételét a minisztériumnak.

2007. június 25."

Srácok, ti ezt biztosan átgondoltátok?

1 megjegyzés:

Buvarzenekar írta...

Hát, ez hányás.