csütörtök, március 15, 2007

"Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője új 12 pontot hirdetett a Jobbik gyűlésén. Ezek közül néhány: a médiaterror felszámolása, magyar hitű miniszterelnököt, a rabolt vagyonok elszámoltatását, az uzsoraadók megszüntetését, magyar tulajdonú nemzeti bankot, a politikai foglyok elbocsátását és autonómiát Erdélynek."
Forrás: index.hu

Ha félretájékoztattak volna, akkor az indexet is le fogom hányni, ofkoz.

Sorban.

Médiaterror felszámolása? - Pénzuralom van, cicám: pénz beszél, kutyaszar táncol. Hát nem a média tehet róla, hogy a jobboldalon a legtöbb újságíró tehetségtelen pöcs, míg az úgymond baloldalon legalább néhány akad, aki konyít a szakmához, még ha a belem kifordul tőlük, akkor is.

Magyar hitű miniszterelnököt? - És az ki lenne? Úgy értem, biztos, hogy a magyar Nép Állhatatos Továbbélése, és nem a hatalomra kerülését támogató érdekcsoportok gazdagodása, valamint az Általános Inkompetencia miatt elvesztegetett pénzek kompenzálása érdekében venné el a vesémet is a Magyar Hitű Miniszterelnök, csókolom? És a magyar az egy vallás már, nem egy nép? Nem hinni kéne most már, baszki, hanem gondolkodni.

Rabolt vagyonok elszámoltatását? - Hát ha még lenne vér a pucádban végigvinni, már csak a show miatt végignézném, és kétpofára zabálnám a popcornt közben. Igaz, a '94 és '98 között elherdált állami vagyonok jelenlegi tulajdonosai aligha vennék jó néven a dolgot, ezért kábé annyi várható élettartamot jósolok neked, mint egy közepes erőben lévő hullócsillagé.

Uzsoraadók megszüntetését? - Tudom, tudom, ha véletlenül hatalomra kerülnétek, akkor máshogy neveznétek a gyereket, mondjuk nemzetmentésnek, de a lényeg, hogy a jelenlegi, megszáradt köpéssel, rágóval és celluxszal összefércelt költségvetésnek szüksége van a vérünkre és a verejtékünkre, hogy el ne süllyedjen. Még csak nem is az zavar engem igazán, hogy ez most így van, hanem az, hogy várhatóan így is marad, mert a politikus-fajtában kábé annyi belátás lakozik, mint egy papucsállatkában. Akarat meg? Muhaha.

Magyar tulajdonú nemzeti bankot? - Hát mi ez a faszság, kis kezét csókolom sósavas rúzzsal? Idéznék. 2001. évi LVIII. törvény.
"1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől."

Folytatom.
"46. § (1) Az MNB részvénytársasági formában működő jogi személy.
(2) Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe nem kell bejegyezni. A részvénytársaság elnevezést az MNB cégnevében nem kell feltüntetni.
(3) Az MNB alapszabályát a közgyűlés állapítja meg, amelyet be kell mutatni az Országgyűlésnek.
(4) Az MNB részvényei az állam tulajdonában vannak. Az államot mint részvénytulajdonost a pénzügyminiszter képviseli.
(5) Az MNB jegyzett tőkéje 10 000 000 000 Ft, azaz tízmilliárd forint.
"

Ha ehhez hozzáveszed, hogy az MNB elnöke az Országgyűlésnek tartozik elszámolással, az MNB magyarságának megkérdőjelezése akkora baromság, hogy rémülten ugranak félre előle az alacsonyabb pályán keringő műholdak. Szóval drága tubarózsám. A magyar, mint olyan, nem minőségjelző, pláne nem pozitív minőségjelző, legfeljebb akkor, ha végre feltűrjük az ingujjunkat, és azzá tesszük, bazmeg. Nem pedig a régi dicsőségünk fogja megmondani, hogy az a jó, ami magyar, és ami nem jó, az nem is magyar. A régi dicsőségünk ugyanis éppen valahol késel az éji homályban.

A politikai foglyok elbocsátását? - A rendőrség szerintem elég trágya mód kezelte október 23-ikát, és a jogállamiság egyes alapvető elemei sérültek, valamint olyan lényeges szervezeti bugok is megmászták az eseményt, mint az utólagos azonosíthatóság "véletlen" (lolbazmeg) megakadályozása, és most csak arról beszélek, amit én is láttam. Emellett persze bekerültek igazi csőcselék-akciócsoportosok is, mert hát bizony ők is ott vihogtak és nyálzottak az utcán. Az ő bevarrásukat politikai ügynek beállítani majd akkor lehet, ha esetleg győz a Forradalom. Addig viszont köztörvényeseket is bevarrtak, ojvé. Az ő kiszabadításuk vicces lenne, de tessék mondani, ha én random napon elkezdenék kövekkel dobálózni, meg barikádot emelni, akkor ugye teljesen jogosan lennék eltakarítva a francba? Nem kellett volna inkább a rendőrök fejeseinek lemondását, és egy végre átlátható, jogállamhoz méltó struktúra kialakítását követelni? Vagy az nem hangzik ennyire archaikusan? Ceterum censeo...

Autonómiát Erdélynek? - Hell yes. Úgy értem, igen. Hadd döntsön Erdélyről Erdély.

Na, ennyi. Megyek fordítani, és útközben majd megpróbálok venni egy kokárdát. Minden évben elhagyom őket valahol.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

lol

Srakker írta...

Ünnepi anyázás rovatunkat hallották.