szerda, március 12, 2008

Ezúton jelezném, hogy Búvárzenekar (aka Rejtő-hős) egy emeletes rohadék, amit tegnap este a belterj.hu cseten egyértelműen bizonyított is: kábé az a fajta ember, aki képes egy hiperaktívnak amfetamint adni, beterelni egy üres szobába, a kezébe nyomni egy golyóscsapágyat, majd rázárni az ajtót, és kitenni youtube-ra, amit csinál. Tudniillik felkértem, hogy segítsen nekem szigorúan street legal kést találni.

intermezzo
A 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet rendelkezik arról egyebek közt, hogy mi minősül közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek. Például az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja. Mondjuk elég izgalmas, hogy ezzel az erővel a recézett pengéjű késekből a pengehosszúság ránézésre nem haladhatná meg a 3-3,5 cm-t, merhogyugye vágóél de a jogalkotót nem azért szeretjük mert precíz, és agya van. (A jogalkotót nem szeretjük. Erről jut eszembe, amikor egyszer meggyőztem egy jogalkotót, hogy az ugyan lehet, hogy egy dolgot ő le akart írni egy módon, de hogy nem azt írta le, az tutikurvaélet. Néha komolyan sírok önnön nagyszerűségemtől.) Naná, hogy a jelenlegi Benchmade Ares túl van ezen a limiten. És most, hogy komolyodom, meg minden - amúgy persze, kitaláltátok: csak okot kerestem, hogy nyálazhassak késekre -, profi segítségét kértem, mert csak úgy irányítás nélkül belekésbuzulni a világba, az a gyerekek szokása.



/intermezzo

Na szóval az történt, hogy tegnap három órán keresztül kaptam linkeket gyönyörűbbnél gyönyörűbb késekre. Most történetesen a tanto-forma vonz rettenetesen, ami fura, mert az előző időben meg inkább klasszik bowie-kra gerjedtem, de a változatosság gyönyörködtet, gondolom.

Csak hogy érezzétek, hogy törődöm veletek, mutatok kettőt, ami nem került be a második körbe. Tényleg meghatóan randák, abból a fajtából, ami vibráló utóképet hagy az ember retináján, és kisgyerekeket lehet egy jól sikerült fotójukkal megakasztani a fejlődésben.

Első.



Egy Mantis Knives Isosceles. Igazi, kerékpárvázról lopott elbaszott krómszín, törékeny külsejű penge, különösen a hegyét figyeljük. Az AUS 8 acél még jó is lehet, bár többet kell élezni, mint mondjuk valami szívemhez közelebb állót (154CM, VG10, S30V).

Második.



Spyderco Poliwog. Kicsit túl kicsi, hollow grind élezett, emellett költőien ronda. Ebben mondjuk a Spyderco mindig világverő volt, azért is akarok majd tőlük egy 79 mm-es mentőkést, aminek nincs hegye, viszont valami kábulatosan rút az is, olyannyira, hogy kell. Ne kérdezd, miért, de kell. És, és egy multitoolt is. De ezt a kettőt, na ezt a kettőt nem.

Nincsenek megjegyzések: