szombat, szeptember 16, 2006

In other news.

Basszátok meg, gyerekek, legalább egy kicsit figyeljetek oda. Nem az USAF vagytok.

"In the West Bank city of Nablus, two churches - one Anglican and one Orthodox - were attacked with firebombs on Saturday by assailants.

A group which said it carried out the attacks, calling itself the Lions of Monotheism, said they were protesting against the Pope's remarks.
"

Egy tökéletes világban ezt a hírt az követné, hogy a bogumil eretnek halálgárdisták, akik szitává lyuggatták a támadókat, eképpen kívántak tiltakozni a dalai láma e brutális, aljas, megvetendő és nyilvánvalóan provokatív célú megnyivánulása ellen.
Egy ortodox meg egy anglikán. Nem rossz. Végül is, egyik magasabbról sza... üm, átfogalmazom, nem fogadják el a római pápa primátusát. Egyik sem. Kicsit sem. Közük nincs hozzá. A római katolikusokhoz, mint csoport, meg aztán végképp semmi. Hírértéke van, amikor patriarcha meg a pápa találkoznak. De hát hírt olvasni azt csak maximum három mondatig megy. Faszcincérek.

Itt persze nem térek ki arra, hogy arra, aki más kegyhelyét különösebb ok nélkül - értsd: nem lőnek onnan kifelé - felgyújtja, megtámadja, arra dőljön rá egy toronyház, mert ez, gondolom, evidens. Azt sem forszírozom, hogy szerintem azért nem kell élflémernek lenni ahhoz, hogy az ember tudja, hogy az afféle magas labdákat, mint a szóban forgó idézet jelent, nem kell feladni azoknak, akik ezt népharag gerjesztésére felhasználhatják. Dolgozzanak csak meg szépen.

A csendes muszlim többséget felkérném, hogy legalább próbáljanak már meg elhatárolódni ezektől a faszpörgettyűktől, mert teljesen le lesznek járatva. Persze, nem kötelező, elvégre ez egy szabad ország, ahol mindenki azt csinál, amit szabad.

Nincsenek megjegyzések: