kedd, május 24, 2005

Hmmm... a hülyeség körülölel, leápol és betakar. Ha vogon lennék, élvezném. Minden pillanatban valami fasság, amin felhúzhatom magam, már ha akarom. A kedvencem jelenleg az EU-alkotmány, és a BBC híradásai alatt-mellett található ordas, bugyborgó, szentségtelen ökörségáradat, amely netképes EU-állampolgártársaink billentyűzetéből árad, és úgy nyaldossa körbe ép elmém tartóvázait, akár ikszlábú japán iskoláslány lábait a műfajban előírt perverz csápköteg. Hihetetlen bazmeg.

Mi a rókát hisznek ezek? Hogy valahol a távoli, ködös Brüsszelben, ahol soha nem süt a nap és mindig a Mennyek aljáig érnek a felhők, óriás világpusztító gépe árnyékában ott vihog a hosszúköpenyes Dr. Euró, és kezét dörzsölgetve sikítozza, hogy
"Igen, igen, be fogom darálni az elméjüket, elveszem az identitásukat, a pénzüket, igen, és aztán, ha ez meglesz, integrálni fogom a kínai piacot is itt a sarkon?" Tán nem ártana figyelembe venni, hogy nincs olyan, hogy Brüsszelország, nincs olyan, hogy bizottsági állampolgár. Nem ártana, ha feltűnne, hogy a "demokrácia-deficit", amit annyira szívesen citálnak...

intermezzo

demokrácia-deficit: Az EU-val szemben támasztott aggodalmak egyike: az Európai Parlament nem rendelkezik olyan széles körű jogosítványokkal a közös intézmények (a Tanács és a Bizottság) ellenőrzésére, mint a nemzeti parlamentek a saját kormányuk fölött. Az uniós állampolgárok képviselete csak többszörösen közvetetten biztosított, a döntések meghozatalában a kinevezett bürokraták vesznek részt.

/intermezzo

...egyrészt komolyan csökkent az utóbbi időben, lásd még a Bizottság megválasztásáról és leváltásáról szóló eljárásokat - és még várható a Parlament hatáskörének további kiterjesztése -, másrészt a nemzetállam hataloméhes szarszopóit kéne tán rávenni (az Európai Tanácsban szüttyögő fertelmekre gondolok elsősorban), hogy ugyan engedjenek már egy kicsit nagyobb kontrollt maguk felett - sok sikert ehhez -, és nem az EU-ra mutogatni, hogy miért képtelen ezt elérni. Barmok.

Azt hiszik ezek a szerencsétlenek, hogy azért nem megy a gazdaság, mert van EU? Tán csak nem azért nem megy mondjuk Franciaország szekere, mert egyszerre akarnak fejlődő gazdaságot, magas munkabéreket és strikt bevándorlási politikát? (Ez a három kívánalom egy szentségtelen gruppenszexet alkot, nevezetesen hárman kölcsönösen halálra erőszakolják egymást.)

Az a helyzet, drága xenofób cuncikáim, hogy akkor, ha
- azt várjátok, hogy állampapa biztosítsa számotokra a helyet,
- miközben nem akartok dolgozni,
- és el akarjátok marni azt, aki kevesebbért is vállalja,
akkor nem az EU-t kell baszogatni, ha nem megy a szekér. Hanem esetleg kicsit lejjebb venni az (EU-s) támogatások után sipákoló szájakat, és olyasmit kéne termelni, amit a változatosság kedvéért el is lehet mondjuk adni.

Aszongyák nekem, hogy nem akarják, hogy a ZŐŐ büszke hazájuk más államtól függjön. Ja. Ha kiemelnék a fejüket a seggmelegből, akkor esetleg feltűnne, hogy jelenleg legalább három államtól függnek, EU-tagállamokat nem számítva. USA, Kína, Japán, mondjuk, de lehet, hogy előkerül még több is, ha jobban belemegyünk. Ha már választanom lehet, baz, akkor inkább választom az arctalan brüsszelitát, mint az arctalan washingtonitát. Regionalista vagyok - ha nincs ilyen szó, mostantól lesz.

Azt mondják nekem, hogy az EU korrupt, óriás bürokrácia. Egyrészt semmivel sem korruptabb, mint a kedves küldő országok kedves, bejáratott demokráciái, másrészt ahhoz képest, hogy már 25 tagország aktuális hisztérikáit kell kezelniük, kurvára nincsenek sokan. A legutóbbi adataim szerint egy közepes német városnak több bürokratája van, mint a Bizottságnak.

És amikor valamelyik belterjes angol nagyokos előhalászta a "bendy banana" érvet, legszívesebben betolattam volna a fórumra egy napalmszállító kamionnal, amire szögbombákat, extra fehérfoszfort és higanytartályokat erősítettek gondos kezek, elláttam volna egy időzítővel, és leparkoltam volna mondjuk a második bejegyzés mellett. És videóra vettem volna, ahogy a lángolva sikítozó nickek kirohannak a mérgező lángtengerből. Hogy utána leöntsem őket savval.

Szóval hihetetlen. IQ-cenzus kéne, mielőtt IP-címet és szavazójogot kapnak ezek az ökrök, komolyan.

Választási mottóm: Contraceptive bomb for the entire planet!

(Azt el kell ismerni, hogy az EU-s intézmények honlapjain keresni iszonyú idegölő és sziszifuszi vállalkozás. És rondák is.)