hétfő, május 30, 2005

A jobboldali Le Figaro szerint "a franciák tudatára ébredtek igazi hatalmuknak, hogy megváltoztassák az európai építés irányát, és orientálják választásuk által 450 millió európai sorsát". Forrás: NOL

"De abban az esetben, ha nemmel szavazván úgy tesznek, mint akik választásuk által 450 millió ember sorsát orientálják újra, azt kockáztatják, hogy az európai történelem egy része nélkülük halad tovább." Forrás: Le Figaro

No comment, bazmeg, no comment.

Még szerencse, hogy a többi orgánum leheletnyivel értelmesebben kezelte a kérdést. De azért gondolatban küldöm már az anthraxos szögbombát a Le Figaro szerkesztőségébe. (Update: a NOL szerkesztőségébe előbb, a Le Figaro derékszögbombázása határozatlan ideig elhalasztva.)

Ahogy mondtam: aki Brüsszelt hibáztatja, az esetleg elgondolkodhatna azon is, hogy az EU reformjainak legnagyobb fékei a nemzetállamok - és azok kormányai -, amelyek a következő szavazásra gondolva még akkor is halálra erőszakolnák az éppen aktuális reformtervezetet, ha az közvetlenül megteremtené a Brüsszel-Kánaán szuperexpresszt.

Az EU-nak alapvetően pár jó PR-osra lenne szüksége. Az EU egy félreértett izé, amely ugyan nem tökéletes, de a céljának hellyel-közzel megfelel - mégis, annyi félreértés és ostoba babona veszi körül, hogy az ember már várná az első autodafékat.

Sok barom, bazmeg, és mind beszél. (És én is.)