péntek, szeptember 02, 2005

Bél és vér és csáprágók

Na szóval, New Orleansszel kapcsolatban örömmel venném, ha bevonulna végre a gyalogság, a megfelelő egységek életfunkcióit megszüntetnék, majd megkezdenék az állapotok normalizálását. Térdig a szarban járni és fertőzött vizet inni, miközben arra vársz, hogy megerőszakolnak és/vagy megölnek, hát ennél jobb szórakozással tele a világ. Huszonnégy óra és két étkezés - a barbarizmus ezúttal belekapott a civilizáció bokájába. Picsába, picsába, picsába. Remélem, hamar rendbehozzák a dolgokat.

Más. Találtam valamit, ami kivételesen tényleg érdekel a játékpiacról. Starship Troopers 2, bring it on. Belsőnézeti lövöldözős. Faszányos. 800*600-ban játszottam, mert nekem a gyorsaság minden, akár a felbontás rovására is. Blimey-nál a cucc összeveszett valamivel, még nem tudjuk, hogy mivel. A demó izomból hozza azt a hangulatot, amit a film. Rövid, de kifejező, akár egy géppuskával elszavalt disztichon.



Ami pozitívum és megkönnyíti a játékmenetet: túlvitaminozott katonánk könnyű fokozaton gyógyul, ha nem basztatják. Nehéz fokozaton nemtom, mi van. Lehet, hogy náthás is lesz mellé, és emiatt homályosan lát. Vagy automatikusan pánikba esik. Vagy mittomén. Nekem a könnyű is épp elég nehéz, mert missön közben nem lehet menteni. (Ezt megörökölte a TPS-es elődtől a játék, úgy nézem.)

Az alapfegyverből sosem fogy ki a lőszer, ezzel szemben nem sebez, de legalább túlhevül. Tisztességesebb munkát lehet végezni a rohampukkával, amelynek a csöve alatt még egy shotgun is helyet kapott. Gránátot lehet szerezni, de annyira szarul van beállítva az időzítés, hogy átlagos esetben még megbosszulni sem tud a szerencsétlen: te meghalsz, elfekszel, a bogár elmegy, bérel magának egy autót, lemegy Ibizára, iszik pár koktélt, elandalodva megkéri a barátnője kezét, az igent mond, a naplementében megtartják az esküvőt, összeköltöznek, aztán a bogár megint becsajozik, összevesznek, lemegy a válóper, asszony visz házat, kocsit, mindent, a bogár elszegényedik, alkoholista lesz... és ekkor a gránát felrobban.

Az egyik hordó mögött van az igazi meglepetés, ami meglepetés, viszont érdemes megkeresni és felvenni: személyes becslésem szerint kizárólag annak a csúzlinak köszönhettem, hogy vissza tudtam jutni a kiindulópontra. (Előtte háromszor beszorítottak egy sarokba, és meghámoztak, mint az egyszeri falafelt.)

Lényeg a lényeg: ezek a rovarok iszonyú mennyiségű lőszert el bírnak kérni, mielőtt elfeküdnének. A tigriscsíkos az igazi, nem a piros pöttyös. Abba belerázol ötven lőszert ("Célozzon az ideggyökre!"), és még mindig nyüzsög. A túlnőtt gyümölcslégy (az a repülő basz) meg annyira gyors, hogy mire célba vennéd, már hat haverod fejével zsonglőrködik. A harmadik meg páncélozott. Komolyan mondom... mehettem volna mondjuk péknek.

Szóval ez egyelőre nagyon hangulatosnak tűnik, az ember egyszeriben nagyon döglékenynek érzi magát, és nagyon hangosan tud üvöltözni a gépével, amikor - megint - bajba kerül. Az meg, hogy ígérnek bele kooperatív üzemmódot, külön élmény.

No, itt lehet megnézni, mit mondanak az elkövetők, és itt lehet letölteni (tényleg. Ha a Harwired.hu érdekel, akkor menj oda. Ha a játék, akkor klikk.)

Nincsenek megjegyzések: