kedd, március 14, 2006

Hypocrisy

A másét, azt lehet. A tiedet? Az már érzéketlenség. Kettős mérce, gyönyörűm. Tolnám fel mindkettőt a húgycsövedbe, de tekergetném is közben, mert másként tán még élveznéd.

Az, hogy a szciket hobbiból rühellem, a dolgon nem változtat semmit. Ha római katolikus, protestáns, muszlim, horribile dictu spagettiszörny-hívő lennél, akkor is azt kívánnám, bár szakadt volna a fejed az anyádba. Nem azért, mert most kitört rajtad az érzékenység, te beszélő léggyökér, hanem azért, mert eddig nem, és ezzel nem mondasz mást, szavak nélkül, hogy a más vallása nem fontos, a tied meg igen. Ezzel magadból, és a - szerintem - vasvillával és xanaxszal összegründolt vallásodból csinálsz világraszóló hülyét. Mintha kéne ehhez segítség, no de L. Ron Hubbard biztosan büszke lesz majd rád.

(Ja, ha valaki azt mondja majd az egységes világnézet és az igazságkeresés jegyében, hogy a névleges hitem forrásának több köze van a gombapáleszhez, a napszúráshoz, a túlzott vadmézfogyasztáshoz és a hígítatlan überlőréhez, mint azt az ember vállalni merné, nos, az illető - bizonyos nézőpontból tekintve - nem tévedne nagyot. Annak a nézőpontjából persze, aki az események mögött az Úr tervét látja, tévedne. Hogy én ilyen vagyok-e? Ahhoz bizony... senkinek semmi köze.)

Nincsenek megjegyzések: