kedd, január 31, 2006

I ran, Jesus saved, the rest of us took full damage

Sajtófigyelő rovatunk.

Bár ebből arra a következtetésre juthatnánk, hogy a szépnevű iráni góré valójában annyi megbecsülésnek örvend hazájában, mint egy szifiliszes mutáns kutya, amely ráadásul rendszeresen a sarokba hány, előbb azért nézzük meg, hogy mekkora az iráni népesség (68,017,860 - 2005 júliusi becsült adat - a CIA World Factbook szerint, amely hazudhat ugyan, de talán nem ebben) és az internet-hozzáféréssel rendelkező irániak száma (kábé 5 millió e tanulmány alapján). Vegyük emellé figyelembe, hogy az 5 millió előfizetőnek csak egy kis része fog blogosdiba kezdeni, a maradék tölti az államilag támogatott szoftpornót, de mégis inkább erkölcsösen használja a bitkolbász-töltési lehetőséget, ha már egyszer szarrá van cenzúrázva a net.

Mi következik ebből? Ugyanaz, mint a hazai fórumok, blogok, egyéb internet-alapú kurvaannyák esetében: érdekesnek érdekes lehet, alkalomadtán gondolatébresztő, ettől függetlenül egyelőre nem reprezentatív. És jó darabig nem is lesz az.

Ha reprezentativitás kell, akkor fel kell bérelni egy kellemetlenül nagy hivatalt vagy céget, és venni kell egy ezer fős mintát, ügyesen.

Hírek helyett-mellett viszont megteszi.

Nincsenek megjegyzések: