hétfő, november 07, 2005

80 név

Na, kedveseim. Akkor most mindenki szépen hazamegy, és csökkenti kábé 40%-kal a villamosenergia-fogyasztását. Vagy minden hónapban annyival többet fizet, amennyivel a külföldről vásárolt energia többe kerül. Helyettem is. Futás. Ezt a nyolcvan nevet még puskacső elé szegezve sem vagyok hajlandó a továbbiakban komolyan venni.

A VVER-440 meglehetősen strapabíró konstrukció hírében áll, és az eredeti elektronikához képest jóval fejlettebb biztonsági és irányítási rendszereket építettek bele annak idején. Alapvetően jobban tartok attól, hogy egy megvadult úrvezető egy életre megnyomorít, mint attól, hogy elfogy a jódtabletta a gyógyszertárból, mire odaérek, és a kihullás miatt elvisz a pajzsmirigyrák.

Míg a sötétzöldek nyomására több ország úgy döntött, hogy felhagy az atomenergia békés célú használatával, az eszetlen környezetpusztító, elnyomó finnek (csak viccelek) most építenek egy újat.

Cicavirágok, ha választanom kell, hogy építsenek-e még négy-öt blokkot Pakson - még fejlettebb cuccokkal -, vagy másutt, és ezzel kiváltsák a különböző szén-, kőolaj- és gázüzemű erőműveket országszerte (meg mellé fenntartsanak egy olyan, rugalmas, kiesés esetén üzembe állítható hálózatot, ami gondoskodna arról, hogy egy reaktor tervezett vagy terven kívüli leállítása esetén ne pislogjon a lámpa), vihogva kérdezném, hogy hova kell tenni az ikszet, hogy megvalósuljon. Majd ha a kőolajfinomító vagy lignites erőmű környékére láncolja magát valamelyik környezettudatos - és eltiporja egy falka kamion -, akkor esetleg hajlandó leszek őket részben komolyan venni.

A megújuló energiaforrásokban látok rációt, de ez csak kiegészítő forrásnak jó, alapszolgáltatásnak megbízhatatlan. (Meg a hülye adminisztráció egyáltalán nem támogatja, ami hülyeség. Lehetne mondjuk célzottan lobbizni, barmok?)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ki a franc vagy te, hogy szembehelyezkedj Csollány Szilveszterrel, he? :leüvölti a haját: És Prokopp Dóra? Meg a Váncsa István? Hogy mered felemelni szennyes, aktákon nyugvó fejedet az energia eme neves szakértőivel szemben? Te süvölvény, te! :lecsapja egy hóvirággal: Bürokraták, vazze...

Srakker írta...

:meghunyászkodik, majd vérben forgó szemekkel engedélyezni kezd: