csütörtök, április 21, 2005

Ez trágár lesz.

Lassíts, bazmeg, mert kisodródsz.

Kurva jó, hogy minden egyes alkalommal elkezded fikázni a katolikus egyházat, ha kispaptól fölfelé valakit be- vagy megszentelnek. Jól van, bazmeg, tudjuk már, tudjuk, mi a baj szerinted, örülünk, pihenhetsz, nesze csont, lehet örülni. Nem régen, alig két és fél éve olvasom a Tóta W. cikkeket, és mert lassú vagyok, csak mostanra sikerült felfedeznem egy mélyen húzódó mintát. Egyesek, mint én is, ha nem jut eszükbe semmi, beleírnak a sztoriba egy lövöldözést vagy egy autós üldözést. Kedves cikkírónk a jelek szerint ehelyett előveszi a Katolikus Egyház feliratú tárolóból a gumicsontot, és vadul acsarogni kezd rajta.

Igen, tudjuk már tőled, hogy a dörzsis koton egymagában menti meg Afrikát (ne beszéljünk a félgyarmati - update: gazdasági gyarmat az, én barom - sorról, a kedvezőtlen termelési szerkezetről, a talajerózióról, a milliós emberéletekbe kerülő villongásokról és az elsivatagosodásról, elvégre azok nem problémák). De a gonosz Popeman Papa innen a nyolcadik kerületből bezárta a dörzsis kotont. Ezért Afrika teljes lakossága meg fog halni, jól. Az egy dolog, hogy mondjuk azt is el kéne érni valakinek, hogy az afrikai kormányok túlnyomó többsége ne bassza halálra a lakosságát, és ne költse Kalasnyikovra a nemzetközi segélyeket, de ezt elérni macerás. Ezért előtte turkáljunk egy kicsit az Egyházban, mert az szemét egy szervezet.

Gyerekmolesztálók mind ezek amúgy is, egytől egyig. Mondjuk, a nem-egyházi gyerekmolesztálók legalább ennyire visszatetsző és hányingert keltő állatfajta, legalább ilyen alacsony felderítési aránnyal, róluk valahogy mégsem készült jegyzet. Gondolom, csak feledékenységből. (No nem mintha utóbbi tény mentené a stólás gyerekrontókat, mert mindenképpen atomot nekik, de érdekesen hipokrita azért az eljárás.)

Igen, egyetértek azzal, hogy az Egyházra ráférne pár nagyon alapos reform, és egy ultrakonzervatív pápa - aki a netes fényképpárosok tanúsága szerint szinte minden gonosz fő- és mellékszereplőre hasonlít, talán a T-X-től eltekintve - nem efelé hat. Egyetértek azzal, hogy az Egyház visszaéléseiről lehet és kell is beszélni. (Ebben az országban, ha ellopsz egy féltéglát és eldobod, három visszaélés fordul le a bicikliről, mégis mit vártál?) De bazmeg nem lehetne megvárni, amíg XVI. Benedek csinál is valami olyasmit, amivel lehet egyet nem érteni? Várd már meg azokat a kurva tényeket, mielőtt billentyűzetet ragadnál.

Nah. És most megyek vissza punnyadni.