vasárnap, július 17, 2005




Új versenyző előzött be a késválasztáson, indexelni is alig indexelt, és máris az élre vágott. *Srakker ügynök nyáltócsát hagy maga után és elkezdi a pénzét számolgatni* Az M1911 mintájára elkészített pisztolymarkolat, 154CM acél, LAWKS pengerögzítő kütyü, amit én személy szerint imádok (a "most csukódj össze, gecó" elvet követve), az egyetlen hátránya, hogy akkora, mint egy ház (10,2 cm-es pengehossz, ezen már síelni is lehet). Viszont ehhez képest egész könnyű (161 gramm környékén), jókat írnak róla, és még a vén Európában is megkapni 150 euro környékén. Az elkövető régebben a Gerbernél dolgozott, abban a legendás időben, amikor még tudtak késeket csinálni. Hát, a kés hegye becsukott állapotban lefelé mutat, ha az ember nadrágzsebben hordja (ezt hívják tip down késnek), ami mondjuk - kis eséllyel - alkalmas arra, hogy szép nagy, artériás vérzéssel járó sebet üssön a versenyző combján egy komolyabb autóbaleset esetén, de ezt a kockázatot már a CRKT esetén is vállaltam, és még mindig élek.

Még meglátjuk, mi lesz.

2 megjegyzés:

magamura írta...

Azt hiszem, eljött az idő, hogy felhívjam a figyelmet a Seki Cut 104-es Bob Lum variánsára.

A pengeforma nagyon hasonló, a markolat tenyérbemászó, az íve és a végének kialakítása pedig ideálissá teszi a kést arra, hogy a legvégét megmarkolva bőszen püffölni kezdjünk valami püffölendőt.

Adj hozzá egy S-t, és máris megvan a mini változat, ami talán még a magyar jogszabályoknak is engedelmeskedik.

http://sekidirect.com/Sekicut/SekiCut.htm

Srakker írta...

Szép, kulturált, viszonylag könnyű. Csak azt a D-2 nem-rozsdamentes acélt... ha acélsznobizmusom három tárgya (S30V, VG10, 154CM) közül valamelyik benne lenne, pláne ebben az árkategóriában (max. +20%) tuti elgondolkodnék rajta.

Köszi!