szerda, január 21, 2004

Milyen királyság, hogy akad, aki ismer még úgy is, hogy a büdös életben egyszer sem látott. Vagy - horribile dictu - olyan archetipikus vagyok, hogy még a horoszkópok is betalálnak néha. Lehet ilyen is, elvégre az általánosságoknak megvan az a jó tulajdonsága, hogy bejönnek. Általában, ugye.

***
Jutiseszembe.
Párbeszéd tegnap a cseten, össze is omlottak páran (emlékezetből idézve):

Srakker Parandroidnak: - És úgy mégis, mit a f@szt vársz a Maslow-piramistól, individuumok gyöngye, hogy írjon le Téged? Mit vársz egy primitív modelltől?
Dézsa: - A férfinépek általában egészen mást szoktak várni egy primitív modelltől.
Srakker: - De vizsgázniuk nem kell belőle. Az UV-díjat azért be kell fizetnünk: "Lécí, adjál pénzt szoliraaa!"

Ó, igen, néha, ha a csillagok állása kedvezőre fordul, az agyam felébred időtlen álmából R'lyeh elsüllyedt városában, és akkor még valami szórakoztatóan eredeti sanityszoppantóság hagyja el billentyűim kerítését. Szökken át rajta, amúgy epikusan. Hexameterben.

***
A fűszermorzsás bélszín zöldborsmártással, a korsó Dreher, a sonkával-sajttal töltött gomba a barátom. (Tegnap ismét találkoztam ezzel a társasággal, és fantasztikusat mulattunk együtt.) Ezt mindenféleképpen hangsúlyoznom szükséges, annak érdekében, hogy kalóriamentességet fogadott ismerőseim kellőképpen értékelhessék az áldozatot, vagyis azt, hogy a jelenlétükben nem eszem ilyet. Pedig megtehetném.
(Az igazsághoz hozzátartozik, egy kicsit félek attól, hogy mondjuk Bright kolléga minden emberit feledve átnyúl az asztal fölött, egy laza mozdulattal eltépi a nyakam, és ernyedten elhanyatló testemet rongybabaként félredobva, a győztes ragadozó mohóságával veti rá magát rettegő kajámra. Most komolyan, hogy nézne ez ki a hírekben...
Oké. Akármit is szedek tudtomon kívül, ígérem, holnapra abbahagyom.)

***
Még van egy etap a tegnapi adminisztratív fosból. Megyek, és lenyomom. De le ám. Ha ember lenne, már nem élne. A saját vastagbelével fojtottam volna meg. De nem az, ezért valakinek fel kell dolgoznia, információs párizsit kell belőle generálnia, és a döntés - véletlenül, vagy valaki fúr a Hivatalban - rám esett. Most pedig már a tapasztalatom míján nem választanak mást erre a nagybecsűre. "Ha egy szar feladatot megcsinálsz, számíthatsz rá, hogy rajtad is marad."

Nincsenek megjegyzések: