csütörtök, október 02, 2003

Tegnapi termés, 23 óra tájékáról. Hát nem mutatja jól, mi iránt vagyok valójában elkötelezve? Van a fejemben egy világ, akármerre nézek, új és új, felfedezésre, leírásra váró ötletek tobzódnak kies halomban, meg van idekint egy másik, ahol, akárhogy gyúrok, kicsi krumpli maradok.

"Szöcskepáncél: (...)-i vérttípus, leggyakrabban a felderítők alkalmazzák. A mesterséges izmok kutatásának eredményein alapszik. Az elve megegyezik a földi ugrólábú rovarokéval (szöcske, bolha): a megfeszülő mesterséges izmok energiáját a páncél egy kampó beakasztásával őrzi meg, a kioldáskor a felhasználó akár húsz méter magasra és hatvan méter távolságra is képes elugrani, és ezt két-három másodpercenként megismételni, amíg a telepek és a gyomor bírja. Az ugrási pozíció eléréséig a katona gyakorlatilag teljesen mozgásképtelen, a fedélzeti intelligencia ugyanis ez idő alatt olvassa be a röppálya-számításhoz szükséges adatokat, és ennek megfelelően feszíti a myomerkötegeket. A reflexfordítók eredményeképpen előre belátható felületre való leérkezéskor garantált a biztonságos landolás. Annak érdekében, hogy a viselő szét ne porladjon az ütközéstől, a teljes testét feltöltik légzőfolyadékkal, a kontrollált lassulásról pedig fékezőrakéták, illetve a fejlettebb modellekben reaktív taszítómezők gondoskodnak.
Szakadékba azért ne ugráljunk vele, és javasoljuk a nyílt terepen való ugrándozást, mert a gyártó semmilyen felelősséget nem vállal nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülésekért.

A (...). nemrégiben megvásárolta a licencjogokat, ezért a legújabb (...)-i páncélokban is fel-feltűnik ez a technológia. Ők a nehezebb vértekbe is beépítik, ezeket a vérteket „füttyentő páncélnak”, illetve „páncélozott teafőzőnek” nevezi a katonai szakzsargon, mivel az izomfeszítők ilyen méretben már jellegzetes, magas hangon működnek."


A neveket azért húztam ki, mert ebből én még szeretnék pénzt látni. Mármint nem pont ebből, hanem ami mögötte épül szépen halkan.
Azért mindent összevetve, ha valaki felajánlaná, hogy ebbe a fejemben élő világba távozzak, nem haboznék a döntésnél. Figyelembe véve a kábé 30 perces várható élettartamomat odaát, nincs az a pénz, amiért átmennék. Nagyon pöpec kis világ, de azért szebb messziről. Mint mindegyik.

Editálás után: francba, hát nem benne maradt egy név?!

Nincsenek megjegyzések: