péntek, május 14, 2004

Gondolatcafatok az iratmegsemmisítő közeléből

...és amikor éppen a letriggerhappybb (...mert én vagyok az, aki pörgeti a sírjában valamennyi nyelvújító, rég elholt nyelvész és nyelvművelő hamvait, hát ugyan ki más, különösen, ami az egybe- és különírás szabályait érinti, más egyebekről nem beszélve) vagyok, akkor az arcomba vágnak egy ekkora felhívást keringőre...

"Szép eszme volna, de vajon akkor miért került rá a piros traktor -kérdezhetnénk Demszky Gábortól, akinek viharos leépülése újabb lendületet kapott azzal, hogy belépett a nyilvános picsogásra alapuló magyar bloggertársadalomba, és ott egyéb helyesírási defektek közepette mindjárt úgy nyit, hogy "Salgótarjánba megkérdezték tőlem". Salgótarjánba? Jól van, Gábor. Neked aztán jutott kapanyél. Már értem a traktort is."

A vastagított részt kérjük figyelni, Demszky úr blogjának véleményezése ugyan valóban hálás téma, de azért ennyire olcsó nem vagyok, politikával pedig elvből nem foglalkozom. A kiemeléssel jelölt szekció viszont szép, magas labda, épp csak hogy szuborbitális ívvel, igazán animésen lehetne másfél óráig tartó másodpercek alatt ráugrani és ökoszisztéma-romboló erővel begyalázni. De úgy nagyon.

De mivel sejtem, hogy a szeretve tisztelt olvasók is tisztában vannak az elemi logika szabályaival, és láttak már blogokat, csak megjelölném a célpontot, azt' tán hagynám is az egészet.

* * *
...and you deserve the punishment you'll have to pay... - eképp pattogtatja a magán-, állami és mássalhangzókat a Clawfinger, amit csak azért vagyok képes boldog örömmel ismételgetni, mert a rendelkezésre álló családi konfigurációs lehetőségek közül még egy igen kellemes került számomra kiutalásra. Ja, amúgy persze, nosztalgiázom, ennyit igazán megérdemel a tegnapi igazságosztó frankómegmondó gyomromkifordul kölök, aki átvette az irányítókarokat a fejemben.

* * *
Korog a gyomrom, pedig még alig közelítjük a 11:00-t. Kevés alvás, sok kávé, Mutymor Light. Ez a kombináció jót tesz. A gasztroenterológusom bevételi oldalának, és ez az az oldal, ahol a legtöbb ember fő erogén zónája található, mint azt tudjuk.

* * *
Mindjárt lepasszolom a Nyolclotost, és káliumhiánytól görcsölő vádlival, elcseszett lovaglóállásban várom majd, hogy visszajöjjön. Mert hogy visszajön.

Hogy klasszikust idézzek:

Eightlotter II: Back with a vengeance

Mindig, mindig visszajön.

* * *
No, egyelőre vételésvége.

Nincsenek megjegyzések: