szerda, április 14, 2004

Oh, az első korty energiaital felmart torkomra. Olyan, mint egy ébresztő, kontinenspusztító erősítőrendszeren előadva. A fejem nem fáj, az emésztőrendszerem csak olykor-olykor próbálkozik azzal, hogy Möbius-szalaggá fűzze magát. De a fogaim kicsit megkocsonyásodtak (látják? költői túlzás), és a gégém közölte, hogy nem szeret, és duzzog.

Ugyanis Zerglinggel, kollégájával-Villával, később Rejtő-hőssel megerősödve pusztítottuk az agysejteket a Kék rózsában. Az egyik félreeső szekcióban az emeleten matracügynökök kiképzése folyt: nehezen kimerülő témát szolgáltattak akkor még háromfős kompániánknak. Leplezetlenül bámultuk a friss rekrutákat a műanyag szobanövények fedezékéből, és undorító módon szénné röhögtük magunkat szegényeken. "Az SZKP KB XVII. Kongresszusa megállapította, hogy a szoc'lista országokban tapasztalható általános matrac- és párnahuzathiány imp'r'lista szabotázs eredménye, ezért a KB utasította a Május 1. Háztartásitextil Üzemet, hogy a hiányt a következő tervidőszak megkezdéséig pótolja. A felelősöket hanyagságukért megrovásban részesítette a Párt. Matracot minden lakásba!"

Zergling Lédi miatt van gondban, de azon kívül, hogy együttérzően rendeltünk még egy sört, sokat nem tudtunk neki segíteni. Lájfszakksz.

Ami azt illeti, lehet, hogy kolléga-Villa segítségével találunk albérletet (kódnév: Kánaán light), de majd akkor isszuk le a medve bőrét, amikor már nem fenyeget az a veszély, hogy leharapja az arcunkat. Utána befutott Rejtő-hős, és a Kék rózsa zárása után átosontunk valahová, amire nem emlékszem, de nem volt túl messze. Végül csak rávettek, hogy igyak még egy sört és egy tequila goldot, de ez utóbbi a korábbi keverékekkel bandába verődött, és randalírozni kezdett bennem. Ezért hazavánszorogtam, de, bár gond nélkül hazaértem, nem voltam kimondottan jól.

Reggelre kelvén megkerestem a fejemet, ami a sarokba gurult, és a KoRn: Wake up hate-re felébredve letömködtem a torkomon a reggelimet. Aztán bejöttem. És most zaklatnak. Munkával.

Ülök a félhomályban, néha óvatosat kortyolok az XTC-ből, és fintorgok, mint akivel forró ólmot itatnak, csak valamivel kevesebbet sikoltozom.

* * *
"Ez nemhogy nem áll meg a lábán, de hanyatt esve leszédül egy kontinensről!" - napi önfényező szolgálatunk válogatásából

Nincsenek megjegyzések: