szerda, április 28, 2004

Bár a Don Quijote-effekt alapvetően magányos sport, sokkal nehezebb visszariadni, ha a közvetlen főnökömből is előtör ez a lappangó torzulás, és a szélmalom-gyalázást csoportosan kívánja elkövetni. Csoportban már rögtön más a leányzó fekvése, akármelyik szociológus, szociálpszichológus vagy pornórendező is megmondhassa.

Egy fejezetig már előre látom, hogyan alakul A világ, földi szemmel. A változatosság kedvéért logikusan. Ha már egyszer beletereltem Dicsőségesen Gusztustalan Főhősömet egy egyirányú utcába, akkor nem fordítom szembe a forgalommal, akármilyen csábító lehetőség lenne is ez.

Napi két sör. A nyugalom záloga. Jó, legyen másfél, ne nézz így.

Ma hívtak lőtérre, de nem tudtam menni, mert egy szöszöm körlevéllel bűvészkedtem. Drága mulatság lesz, és még drágább, mert nem vagyok diák, hogy az Isten rogyassza rájuk az eget. Majd jövő héten bepótolom, amúgy is vennem kell hamarosan egy ujjatlan kesztyűt, mert megcsúszik a kezem a fémalkatrészeken. (Anno majdnem el is törte a hüvelykujjamat a visszasikló závár, de az nem ezért volt, mert csúszott a kezem, hanem azért, mert rosszul fogtam a fegyvert. De végül csak beérte azzal, hogy felhasította az ujjamat, parental advisory jelleggel. Igen. Amit el lehet rontani, én elrontom. Bízzátok csak ide, profi vagyok.)

Az elmúlt négy nap az energiagyűjtésről szólt. A változás után eljött az alkalmazkodás ideje, amikor az új környezet elemei a tudatom részévé szervesülnek, amikor az ösztöneim nem az egyik, hanem a másik busz felé vezetik a lépteimet, amikor mindarról, amit eddig a valóság elidegeníthetetlen részének hittem, kiderítem szép lassan, hogy csak én akartam változhatatlannak és örökkévalónak látni - és később teljes indukcióval bebizonyítani, hogy a személyiségem sarokkövének tekintett jellemhibáimmal is hasonlóképpen lehetséges elbánni.

Önfejlesztő rendszer. Ön-fej-lesz-tő rend-szer. Ön fejlesztőrendszer. Igen, bizony, az vagyok, megdöbbenés. Csak az én karomat eddig még sosem akarták elcsórni, ezer szerencse. A Skynet helyett meg a Netsky liheg a nyomomban manapság.

Itt a post vége, ezért mentem.

Nincsenek megjegyzések: